Nico Kwant

Treinreiziger & Spoorhobbyist

Pannekoekenstation Opperdoes

In het Noord-Hollandse Opperdoes bevindt zich een leuk restaurantje. Een pannekoekenrestaurant, maar niet zo maar eentje. Het is een treinenrestaurant. Overal waar je kijkt zie je treinen staan of rijden. Zo rijden er, LGB; treinen rondjes boven de tafels langs het plafond van het restaurant. Achterin bevinden zich twee H0-banen waarvan er een een kinderbaan is. Kinderen mogen er mee spelen. Ook het interieur doet spoors aan. Er hangen posters van treinen en er staan stoelen uit oude treinen die inmiddels naar de sloper zijn.

Spoortuin

Buiten in de tuin zijn ook allerlei spoorse verkeersborden en andere atributen te vinden

LGB-baan

In een grote schuur in de tuin van het restaurant bevindt zich een grote LGB-spoorbaan. Achterin de schuur is de werkplaats. Hier is ook nog een H0-baan te vinden. Er wordt gewerkt aan een N-baan maar deze was bij schrijven van dit artikel nog niet af.

Bijenstal

Het heeft niets met treinen van doen, maar er kan ook nog een bezoek worden gebracht aan de bijenstal in de tuin.

Overnachten

Gaan uit eten in dit treinenrestaurant is, vooral voor kinderen; al een beleving. Maar je kunt ook nog blijven slapen in een appartement of trekkershut.

Met de stoomtram naar het Pannekoekenstation

Het pannekoekenstation heeft een eigen perron voor de stoomtram. Reis er in stijl naartoe met de stoomtram! vraag het wel goed na bij de stoomtram of uw tram ook stopt bij het Pannekoekenstation. Niet elke tram stopt. En anders is het vijf minuten lopen vanaf station Opperdoes waar elke tram stopt.

Meer weten?

Bezoek de website: www.pannenkoekenstation.nl

 

Nico Kwant © 2018