Nico Kwant

Treinreiziger & Spoorhobbyist

Weekendje weg, maar niet met de tent

Afgelopen weekend naar het Efteling Midsummer Festival. Dit was de 3e editie en ik was er ook voor de 3e keer bij. Normaal ga ik dan een weekendje kamperen op camping Bernehoeve naast De Efteling. Maar ik heb de kampen met een zere spier in mijn rechterarm. Ik kon onmogelijk de tent opzetten. Dus dan maar in een huisje. Dat is Vakantiepark Droomgaard geworden. Alle hotels en de vakantieparken van De Efteling zaten vol.

Midsummer Festival

Het doel van de reis was natuurlijk het Midsummer Festival in De Efteling. Het park was open van 10:00 tot 01:00 uur. 15 uur pretpark dus. Behalve de attracties die 15 uur lang open waren waren er ook een paar dingen extra zo als de Silent Disco en de grote BBQ (Helaas niets van de BQQ kunnen nemen vanwege de enorme wachtrij). Behalve voor de BQQ was het verder niet al te druk in de avond.

Toen het eenmaal donker was rond een uur of elf was het park prachtig verlicht. Om middernacht de houten achtbaan Joris en de Draak nog gedaan in  het donker. Hier een impressie op het station van de houten achtbaan rond middernacht (de rit filmen mag niet helaas).

Updated: 19 juni 2017 — 17:38
Nico Kwant © 2018