Over Nico Kwant
De Efteling weer als thuispark

De Efteling weer als thuispark

Sinds 28 april 2019 is De Efteling weer mijn thuispark. Eind 2018 had ik De Efteling vaarwel gezegd en was ik op zoek gegaan naar een ander park omdat De Efteling mij veel te druk was geworden.

Toverland

Toverland was mijn eerste alternatief. Maar na een aantal maanden in dit park gebivakeerd te hebben is ook dat park het ook niet helemaal. Ten eerste is er geen ov naar dat park en moet je dus met de fiets naar het park vanaf treinhalte Horst-Sevenum. Als het regent is dat niet fljn. Het park zelf heeft natuurlijk wel een grote overdekte zone. Verder blijven de achtbanen in Toverland veel te lang met 1 trein rijden, waardoor het nog heel druk lijkt door een lange wachtrij.

Walibi Holland

Verder zou ik van de zomer ‘verhuizen’ naar Walibi Holland. Maar daar hoor ik te veel van storingen. Soms wel tot drie achtbanen dicht. Robbin Hood blijft tot in het hoogseizoen dicht vanwege groot onderhoud. Daar wordt de hele rails vernieuwd.

Stand alone atracties

Verder heb ik nog de zogenaamde “Stand Alone Attracties” gedaan. Dit zijn attracties die niet in een park staan, maar gewoon ergens in bijvoorbeeld een stad. 4Dx in Amsterdam, Eindhoven en Maastricht is er zo eentje. 4Dx is een 4D attractie zo iets als Pandadroom in De Efteling maar dan veel beter.

Weer terug naar De Efteling

Sinds zondag 28 april heb ik mijn Efteling abbonnement weer verlengd en ben ik weer terug in met mooie, maar nog steeds superdrukke; brabantse pretpark De Efteling.

Mooiste pretpark, maar niet de beste coasters

De Efteling is zonder twijfel het mooiste pretpark van ons land, maar voor de beste aachtbaanrit moet je hier toch niet zijn. Fenix en Troy zijn stuk voor stuk veel beter dan de baantjes in De Efteling. En als Hobbin Hood in Walibi Holland weer open gaat dan zal dat ook een van de beste achtbanen van ons landje zijn

De Efteling >>