Uncategorized
Een week naar Ameland

Een week naar Ameland

Van 25 maart t/m 2 april een weekje vakantie naar Ameland. Een Chaletje gehuurd op het eiland van vrijdag tot vrijdag. Omdat het de laatste week was voor het seizoen was dat niet duur. Nadeel was dan wel weer dat er veel minder activiteiten waren zo als rondvaarten niet nog niet gingen. Op donderdag al naar het eiland. Het begon al meteen fout. Ik zou met de snelboot, een catemaran; in 20 minuten naar het eiland varen. Maar… motor kapot. Gevolg dat ik moest meevaren met de autoboot die er een uur over doet. 

Elektrische fiets

elektrische fiets

In de veerhaven een elektrische fiets gehuurd met een accu die een hele dag zou moeten meegaan. Klopt. Maar alleen bij weinig wind. Op een aantal dagen heeft het best hard gewaaid en dan moest je halverwege de dag toch aan de lader.

1e nacht in een hotel

Het gehuurde chalet kon ik op vrijdag betrekken, maar ik was op donderdag op het eiland aangekomen. Dus in een hotelletje. Hotel Bij Hen in Hollum. Diner in het hotel, want er waren nog geen restaurants (buiten hotels) open. 

Een Chalet voor een week

De volgende dag naar Buren gereden. Op vakantiepark Klein Vaarwater een chalet betrokken. Was een 6 persoonshuisje, maar daar was het best wel klein voor. Waar voor mij alleen ging het prima. Ging er toch alleen maar slapen en af en toe de accu van de ebike opladen. De douche was ook prima.

Het was een eiland

Ameland

Een week lang van smorgens tot s’avonds (elektrich) rondgereden. Toch wel lekker dat elektrich rijden. Na een week alles wel gezien. Met een ebike gaat het snel, maar Ameland blijft een eiland van 23 km lang dus verder dan dat kan je niet. Moet ook niet, want anders is je accu weer het probleem. Na een week het hele eiland gezien. Van vuurtoren tot Het Oerd. Een mooi fietspad door de duinen over (bijna) het hele eiland. Het was best druk op het eiland voor buiten het vakantieseizoen. Het fietspad tussen Buren en Het Oerd moest gedeeld worden met veel wandelaars die met de auto naar Buren kwamen en wandelend naar het hoogste duin van Ameland, Het Oerd; wandelde. Op Ameland rijden ook auto’s, maar niet verder dan Buren aan Zee. Ben ook nog naar De Horn geweest. Daar kon je ook niet op de fiets naartoe. Je moest een uur lopen. De Horn is een zandplaat aan de oostkant van het eiland.

Weer naar huis

Weer naar huis

En daar dit je dan weer. Op de boot voor een 20 minuten durende overtocht naar het vaste land van Nederland. Het was rustig op de boot in deze richting. Naar het eiland toe waren het boten vol, want het seizoen was begonnen met de paasvakantie. Ook gingen er boten vol met auto’s naar het eiland. Het is voorbij met de rust.